IZNAJMLJIVAČI
PARTNERI
    + 385(0)98 694 - 767 / 0-24
PRONAĐITE SVOJE MJESTO IZ SNOVA
kućni ljubimci     bazen
Moj itinerar   (0)

O ISTRI

Pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora. "Terra magica" Kad kažeš Istra, to znači autentičnost, tradicija, bogata povijest, bistro more, zelenilo, raznovrsna gastro ponuda i susretljivi ljudi. Sve ovo očarava one koji posjete Istru.

Smještaj

Najzapadnija županija Republike Hrvatske, najveći jadranski poluotok

Površina

2.813 km2

Broj stanovnika

208.055 (2011.)

Kad kažeš Istra, to znači autentičnost, tradicija, bogata povijest, bistro more, zelenilo, raznovrsna gastro ponuda i susretljivi ljudi. Sve ovo očarava one koji posjete Istru.

Istra je najveći hrvatski poluotok uronjen u plavetnilo Jadranskoga mora. Zanimljivi su mediteranski gradovi Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad i Umag ali i Hum - najmanji grad na svijetu, Grožnjan - grad umjetnika, Motovun - grad mitova i legendi.

Raskoš Istre najviše ćete pamtiti po uskim kamenim ulicama, gradskim portalima i rivama, morskom plavetnilu i mirisima mediteranskog bilja, maslinicima i vinogradima.

Tu su i nezaboravni otočići Brijunskog arhipelaga, Rt Kamenjak koji predstavlja vrata najužnijeg dijela Istre i jedno od čuda koje samo priroda može stvoriti.

Kada zastanete u Puli,gradu starom preko 3000 godina, vraćate se u prošlost gdje Vas čeka rimski Amfiteatar, Augustov hram i građevine Austrougarske arhitekture te brodogradilište.

Sjeverno od Pule nalaze se slikoviti gradići Vodnjan i Fažana. Kamene kuće i impozantni zvonici ovdje odaju mirnoću prošlih vremena a pogled iz Fažane prema moru vodi Vas opet do nacionalnog parka Brijuni u kojem se iznimni povijesni spomenici stapaju sa predivnim pejzažima prepunim flore i faune iz cijeloga svijeta.

Južnije od Pule susrest ćete se sa predivnim zaljevom prepunim otočića i slikovitim gradićem Medulinom.

Ugodna klima, savršeno čisto more i bogata gastro ponuda čine ga jednom od najpopularnijih istarskih odredišta za obiteljski i aktivni odmor. 

Sa druge strane Medulinskog zaljeva su Pomer i Premantura, nekoć utočišta ribara i težaka a danas turističke destinacije..

 

Kada zastanete da sredite utiske ne zaboravite kušati istarske specijalitete poput tartufa, maslinovog ulja i poznate istarske malvazije kako biste zaokružili ovaj predivan doživljaj Istre.

Twitter Googlepluse Googlepluse
Prijava na Newsletter: želite li primati obavijesti o akcijama i ponudama
Adrias tours:
NOVOSTI
Top 5: #
AdriasTours:
DESTINACIJA
IDEJE ZA ODMOR
VODIČ
KONTAKT
 
Opći uvjeti poslovanja
Naša preporuka:
#